Loopbaanbegeleiding

Vanaf nu kan je ook voor loopbaanbegeleiding bij mij terecht.

Ben je ongelukkig in je job? Vraagt je job je meer energie dan dat het opbrengt? Wil je iets anders doen maar je weet niet wat? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je een betere balans tussen werk en privé? Wil je meer vrijheid? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou!

Op weg naar jouw droomjob

Een job die op jouw lijf geschreven is, die écht bij je past. Waar je tonnen energie uithaalt. Jammer genoeg is het vaak het tegenovergestelde. Je huidige job maakt je futloos, geeft je weinig voldoening of biedt geen ruimte om volledig te kunnen ontplooien. Loopbaanbegeleiding kan je hierin helpen. Ik neem je bij de hand om de juiste stap te zetten in de richting van jouw droomjob.

Op jouw maat

Je kan bij mij terecht voor eender welke vraag waar je op professioneel vlak mee worstelt. Een paar voorbeelden:

  • Hoe weet ik nu écht of deze job bij mij past?
  • Hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?
  • Waarom vond ik mijn job vroeger boeiender dan vandaag?
  • Wat als ik mijn job graag doe, maar toch veel last heb van stress?
  • Wat als ik van job verander en achteraf toch spijt krijg?

Ik sta voor jou klaar met gericht loopbaanadvies. Zo ga ik samen met jou op zoek naar de antwoorden op jouw vragen. Maar ook als je niet precies weet wat het probleem is of welke stappen je hiervoor moet zetten. Samen zoeken we uit hoe je daar verandering in kan brengen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Loopbaanbegeleiding begint bij jezelf, als jij voelt dat je hier nood aan hebt, mag je mij altijd contacteren. De eerste stap is nagaan welk loopbaandoel je voor ogen hebt. Welke job bij jou past. Waar jij goed in bent, waar je gelukkig van wordt. Met mijn hulp zal je stap voor stap jou sterktes, werkpunten, motivaties en ambities ontdekken.

Daarna denken we samen een persoonlijk ontwikkelingsplan uit om je vooropgestelde doelen te bereiken. Zo weet je precies welke stappen je moet zetten om het beste in jou naar boven te halen.

Wat gaat mij dit kosten?

In totaal heb je recht op 7 uur loopbaanbegeleiding per 6 jaar. Die 7 uur kan je in één pakket opnemen of onderverdelen in twee blokken. Het tweede blok mag je eender wanneer opnemen binnen die 6 jaar, mits je op dat moment tewerkgesteld bent. Je kiest zelf of je voor beide blokken al dan niet dezelfde loopbaanbegeleiding raadpleegt.

In theorie heeft zo’n traject van 7 uur een waarde van maar liefst 1100 euro, maar dankzij het bestaan van loopbaancheques betaal jij daar slechts 80 euro voor! Zo wil de Vlaamse overheid iedereen de kans geven om het beste van zichzelf te ontdekken voor zijn of haar carrière.

Loopbaancheques, hoe kom ik daaraan?

Loopbaancheques kan je heel eenvoudig bestellen:

  • Telefonisch via het gratis nummer 0800 30 700
  • Of online via de website van VDAB (via ‘mijn loopbaan’)

Per keer kan je één cheque bestellen (geldig voor 4u). Zodra je de som van 40 euro betaald hebt en VDAB gecontroleerd heeft of je er ook daadwerkelijk recht op hebt, kan je de cheque omruilen voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

Kom ik in aanmerking voor loopbaancheques? De voorwaarden zijn:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding

Kostprijs:

Amper 40 euro voor 4 uur loopbaancoaching bij je eerste loopbaancheque! Deze geeft recht op 4 uur persoonlijke begeleiding. Bij een tweede cheque betaal je 40 euro voor 3 uur loopbaanbegeleiding.

Waar aanvragen?

Via de website van de VDAB: www.vdab.be/loopbaancheques

Ik raad je aan te wachten met het bestellen van je cheques tot je daadwerkelijk contact hebt opgenomen met mij. De cheques zijn immers maar drie maanden geldig.